Appelklas - L3

Hallo allemaal, ik ben juf Gudrun!

In 2017 verruilde ik het hippe Gent met het knusse Mechelen en vond er niet veel later een plekje in de tofste school . Ik leerde De Bel kennen als een warme school waar met veel enthousiasme geleerd wordt. Na enkele maandjes in het derde leerjaar kreeg ik de kans om de twee volgende schooljaren de leerkrachten en leerlingen van De Bel te ondersteunen in de zorg.

Ondertussen sta ik opnieuw vol enthousiasme in het 3de leerjaar, de appelklas.

Voor rekenen werken we met ZoWISo. We leren rekenen tot 1000, kunnen getallen razendsnel delen of vermenigvuldigen, leren voor het eerst cijferen en  stappen 1km tot de belevingstuin en terug.

Voor taal en spelling werken we met Verrekijker: Bij taal staat er telkens één tekstsoort in de kijker en na een aantal weken intensief leren en werken kunnen wij tijdens de trotsweek ook een eigen werk laten zien. Bij spelling leren we enkele regels en maken veel oefeningen in ons werkboek. Elke dag staat er ook een leeskwartiertje op het programma. Even 15minuutjes rustig wegduiken in een zelfgekozen boek, heerlijk!

Tijdens de lessen WO leren we alles over de tijd, de natuur, de mens, … we leren ook samenwerken, plannen, elkaar respecteren,…. We trekken er zo veel mogelijk op uit om echt te beleven . Tweejaarlijks gaan we op meerdaagse uitstap naar de Hoge Rielen.

Op vrijdagnamiddag staat steeds een muzische activiteit gepland. Daarbij staat steeds een ander aspect centraal. Beeld, muziek, drama, beweging,… ze komen allemaal aan bod. Vaak is de activiteit ook gelinkt aan een andere les of de actualiteit.

Wat een plezier om dit alles te beleven met mijn oogAPPELtjes!