NCZ - Juf Marijke en Juf Esther

Marijke

Hallo, ik ben juf Marijke.

Ik geef het vak niet-confessionele zedenleer in leerjaar 1 tot en met leerjaar 4.

Tijdens onze lessen denken we na over wat goed en slecht is, over hoe we goed voor onszelf en anderen kunnen zijn en proberen we antwoorden te zoeken op belangrijke levens- en zingevingsvragen. Ons motto is ‘Denk voor Jezelf!’. We denken kritisch na, we stellen dingen in vraag en we gaan op onderzoek uit. Ik hou ervan om te vertrekken vanuit de leefwereld en de interesses van de leerlingen en speel graag in op de actualiteit. Vrijzinnig humanistische waarden zoals vrijheid, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid lopen als een rode draad doorheen de lessen, vaak overgoten met een creatief en muzisch sausje.

Esther

Hallo, ik ben juf Esther.

Ik ben een zeer gedreven persoon, die ergens 100% voor gaat.

Jonge kinderen onderwijzen hoe ze gezond in het leven kunnen staan is mijn ultieme doel als leerkracht.

Op donderdagnamiddag ben ik aanwezig in De Bel en geef ik de les niet-confessionele zedenleer in 5de en 6de leerjaar.

Tijdens de lessen zedenleer gaan we op onderzoek en denken we na over wat goed of slecht is. We hebben respect voor elkaar, durven onze mening te uiten en luisteren naar elkaar. We trachten om de thema’s niet enkel op theoretische maar ook op een creatieve manier te doorlopen en de vrijzinnige waarden (vrijheid, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid) eraan te koppelen.